Γιατί η προπόνηση δύναμης μέσω εξωτερικών αντιστάσεων είναι απόλυτα ευεργετική στο γυναικείο φύλο;

Τα τελευταία χρόνια με μεγάλη μας χαρά σαν προπονητές δύναμης έχουμε διαπιστώσει ότι σε όλο τον κόσμο αυξάνονται οι γυναίκες που επιλέγουν την προπόνηση δύναμης για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν, τόσο από πλευράς υγείας και ευεξίας αλλά ακόμα περισσότερα από πλευρά εξωτερικής εμφάνισης και κατ επέκταση φυσικής κατάστασης. 

Έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ένα δυνατό και όμορφο γυναικείο φύλο όπως προστάζει και η πραγματική γυναικεία φύση σε όλο το πέρασμα των χρόνων και πάνω από όλα ένα υγιές σώμα με ισορροπία και αυτοπεποίθηση.

Γιατί προπόνηση δύναμης;

Απώλεια λίπους και τόνωση των θηλυκών χαρακτηριστικών:

Μέσω των Μεταβολικών προσαρμογών που επιτυγχάνονται κατά την προπόνηση δυνάμεις (όπου έχω αναπτύξει σε προηγούμενο άρθρο),

έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην απώλεια λίπους αυξάνοντας έτσι τον ρυθμό παραγωγής κάποιων ορμονών που χρησιμοποιούν ως βασικό καύσιμο το λίπος και τους υδατάνθρακες που βρίσκονται στο σώμα μας έχοντας ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση και παρατεταμένη καύση θερμίδων μέχρι και 24 ώρες μετά την προπόνηση με αντιστάσεις.

Αυξάνοντας ταυτόχρονα τον μυϊκό τόνο έχοντας έτσι ένα καλλίγραμμο και ταυτόχρονα καλαίσθητο μυϊκό αποτέλεσμα.

Χτίζει δυνατά οστά καταπολεμώντας την οστεοπόρωση:

Έρευνες έχουν δείξει ότι η προπόνηση δύναμης έχει απίστευτα οφέλη στην ενδυνάμωση των οστών αποτελώντας έτσι σημαντικό όπλο κατά της οστεοπόρωσης που μαστίζει το γυναικείο φύλο, Έχοντας ως αποτέλεσμα μέσω της προπόνηση δύναμης με εξωτερικές κάθετες αντίσταση όπου φορτίζουν την σπονδυλική στήλη όπως (Squats, Deadlifts, Farmers Carry κτλπ), να έχει 20% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει από οστεοπόρωση.

Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί πάντα η σωστή εκτέλεση και ο κατάλληλος προγραμματισμό των παραπάνω ασκήσεων.

Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία:

Η προπόνηση δύναμης έχει αποδειχθεί ότι Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία μειώνοντας δραματικά την συστολική αιματική πίεση σε καλύτερο βαθμό και όπου μια φαρμακευτική αγωγή.

Βελτιώνοντας ακόμα την αρτηριακή λειτουργία και μειώνοντας έτσι διάφορες φλεγμονές που επηρεάζουν την καρδιά.

Προστατεύει το μεταβολικό σύστημα:

Κάνοντας το Μυϊκό μας σύστημα συνεχής συστολές κατά τη διάρκεια της προπόνησης με εξωτερικές αντιστάσεις, αποκαθίσταται η ευαισθησία στην ινσουλίνη έχοντας ως αποτέλεσμα το μυϊκό κύτταρο να δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες γλυκόζης για να τις χρησιμοποιήσει αποτελεσματικότερα κατά την διάρκεια της προπόνηση και της αποθεραπείας.

 Αξιοποιώντας και μεταβολίζοντας έτσι στο έπακρο όλους τους υδατάνθρακες που δεχόμαστε από την διατροφή μας.

Αυξάνει την δυνατότητα σου να διαχειρίζεσαι το στρες:

Όταν έχεις πάνω στους ώμους σου μία μπάρα φορτωμένη με κιλά και πασχίζεις να σηκωθείς πιέζοντας τον εαυτό σου στα άκρα το φυσικών σου δυνατοτήτων, αυτή η διαδικασία σε κάνει πιο ανθεκτική σε ψυχολογικό και διανοητικό επίπεδο χτίζοντας μια ισχυρή θέληση. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η προπόνηση δύναμης επαναφέρει τον υποθάλαμο,

 την υπόφυση, και τα επινεφρίδια απελευθερώνοντας αποτελεσματικά ορμόνες που διαδραματίζουν τον βασικό ρόλο στο συμπαθητικό σύστημα.

Έχοντας έτσι την δυνατότητα να γίνεται καλύτερη διαχείριση του στρες σε όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Αυξάνει το συντονισμό και την ταχύτητα αντίδρασης: 

Βασικό στοιχείο που ασκούμε κατά την προπόνηση δύναμης είναι η ταχύτητα, ο ο όγκος και ο ρυθμός παραγωγής νευρικών σημάτων προς του μυϊκό κύτταρο για την αποτελεσματικότερη παραγωγή κινήσεις και κατά συνέπεια την κατάλληλα συντονισμένη ενέργεια για την μετακίνηση του εκάστοτε φορτίου, βελτιώνοντας έτσι όλη την λειτουργία το Νευρομυϊκού μας συστήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: